Tyttöjen Tupa

Mikä?

Tyttöjen Tupa on kohtaamispaikka ja toimintatila Tampereen Pispalassa. Tyttöjen Tupa on Ahjolan Setlementti ry:n organisoimaa toimintaa. Tyttöjen Tuvan aukioloissa on paikalla vähintään kaksi työntekijää mahdollistamassa ja ohjaamassa lasten ja nuorten toiveista lähtevää toimintaa. Työntekijöiden lisäksi aukioloissa on usein myös harjoittelijoita ja/tai vapaaehtoisia. Kaikki toiminta on maksutonta ja ohjattua.

Kenelle?

Tyttöjen Tuvalle on tervetulleita 6–16-vuotiaat tamperelaiset ja Tampereella koulussa käyvät tytöt ja sukupuoleltaan moninaiset lapset ja nuoret.

Milloin?

Tyttöjen Tuvan aukiolot ovat tiistaisin ja torstaisin klo 15.00–19.00, mukaan voi tulla koska vain itselle sopivana aikana. TeemaTupa nimistä toimintaa järjestetään keskiviikkoisin klo 14.30–16.30, mutta vain syys- ja marraskuussa. Lue lisää keskiviikon TeemaTuvasta alempaa.

Ajankohtaiset tiedot löytyvät verkkosivujen ilmoitustaululta, somekanavista ja ohjaajilta.

Tällä hetkellä kaikkeen toimintaamme on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoita viestitse ohjaajalle tulostasi. Toiminnassamme on kävijärajoitus 15hlö/toiminta, joka mahdollistaa jokaisen yksilöllisen kohtaamisen ja turvallisemman tilan. Kävijärajoituksen takia aukioloihin voi osallistua joko tiistaina tai torstaina/viikko (muihin toimintoihin vapaasti).

Missä?

Löydät Tampereen Tyttöjen Tuvan osoitteesta Pispalan valtatie 45. Katso reittiohjeet yhteystiedot -sivulta.

Tilamme eivät valitettavasti tällä hetkellä ole esteettömät.

Mitä?

Tyttöjen Tuvan aukiolojen toimintamahdollisuudet

Tyttöjen Tupa on kahdessa kerroksessa toimiva monipuolinen toimintatila.

  • Yläkerrassa voi esimerkiksi tehdä läksyjä tai käsitöitä, pelata erilaisia pelejä ja syödä eväitä. Yläkerran leikkinurkkauksessa voi leikkiä nukeilla, legoilla ja muilla leluilla. Toimisto on työntekijöiden aluetta, mutta sieltä löytyy tilaa keskusteluille.
  • Alakerrassa sijaitsee tv-huone, jossa voi pelata konsolipelejä ja katsoa leffoja. Tila soveltuu myös yhteisöllisiin leikkeihin, jumppaamiseen, rentoutumiseen tai vaikka junaradan rakenteluun. Maskeeraushuoneessa voi kaunistautua ja teatterihuoneessa pukeutua, näytellä, tanssia tai vaikka loikoilla. Yksiössä yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat voivat viettää aikaa keskenään. Yksiössä järjestetään lisäksi erilaisia ryhmiä ja Isosisarustoiminnan tilaisuuksia.

Aukioloissa pidetään teehetki klo 17, jolloin kaikille tarjotaan maksuton välipala. Tyttöjen Tuvalla voi syödä myös omia eväitä tai ostaa Tyttöjen Tuvalta pientä välipalaa.

TeemaTuvan toiminta

Syys- ja marraskuussa TeemaTupa avaa ovensa. Toiminta on avointa ryhmätoimintaa, jossa tehdään kuukauden teemaan liittyviä aktiviteetteja ryhmänä, oivalletaan uusia asioita ja vietetään rentoa aikaa yhdessä. Ryhmään ilmoittaudutaan normaaliin tapaan ohjaajalle, jokaiseen kertaan erikseen.

Teemat ovat
  • syyskuu: luovuus
  • marraskuu: pelit- ja media

Tuvan teemakuukaudet

Tyttöjen Tuvalla tutustutaan myös vaihtuviin teemoihin erilaisten harjoitusten ja pelien kautta. Työntekijät ohjaavat harjoituksia yleensä teehetken yhteydessä.

  • Tammi-helmikuu: Hyvä kaveri
  • Maalis-huhtikuu: Minä vaikutan
  • Touko-kesäkuu: Olen aktiivinen
  • Elo-syyskuu: Kuka minä olen?
  • Loka-marraskuu: Tunteva minä
  • Joulukuu: Minä autan

Tupaneuvosto

Kävijä pääsee vaikuttamaan Tuvan asioihin Tupaneuvoston kautta. Tupaneuvosto on yhteisökokous, jossa Tyttöjen Tupalaiset pääsevät vaikuttamaan ja osallistumaan päätöksen tekoon. Tupaneuvosto kokoontuu teehetken päätteeksi kerran kuussa.

 

Lue lisää

 

Video Tyttöjen Tuvan tiloista

 

Kuvia Tyttöjen Tuvalta

 

Säännöt ja lait

Tyttöjen Tuvalla, Poikien Tuvalla ja Isosisarustoiminnassa pätevät kaikki yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolait ja meillä on myös omat säännöt.