Poikatyö ja Isovelitoiminta

Ahjolan Poikatyö on osa Ahjolan Setlementin nuorisotyötä yhdessä Isosisarus- ja Tyttöjen Tupa -toiminnan kanssa ja sen toiminta on tarkoitettu tamperelaisille 10–17-vuotiaille pojille ja moninaisesti sukupuolensa kokeville lapsille ja nuorille. Ahjolan Poikatyö järjestää sukupuolisensitiivisellä otteella monipuolista aktiviteettia tamperelaisille lapsille ja nuorille. Isosisarustoiminnasta voi saada itselleen Isoveljen vuodeksi ja Isoveljet puolestaan voivat ryhtyä aikuiskaveriksi lapselle tai nuorelle. Ryhmissä opitaan mm. tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Keltainen läiskä, jonka sisällä lukee rennoin mustin kirjaimin Ahjolan Poikatyö.

 

 

 

Ahjolan Poikatyö

Ahjolan Poikatyö pitää sisällään Poikien Tuvan aukiolot, ryhmät, tapahtumat, retket ja lomatoiminnan. Poikien Tuvan aukiolot ovat maanantaisin klo 15.00–19.00 Poikien Tuvan tiloissa (Pispalan valtatie 45, samoissa tiloissa kuin Tyttöjen Tupa).

Isosisarustoiminta

Isovelitoiminta on osa Isosisarus-aikuiskaveritoimintaa. Isovelitoiminnan avulla 6–16-vuotias poika tai moninaisesti sukupuolensa kokeva lapsi tai nuori voi saada itselleen Isoveljen vuodeksi. Isoveljet ovat vähintään 18-vuotiaita vapaaehtoisia, jotka käyvät Isosisaruskurssin yhdessä Isosiskojen kanssa. Isosisaruskursseja järjestetään 2–4 kertaa vuodessa. Koulutuksen käytyään vapaaehtoinen Isoveli / Isosisarus haastatellaan. Tämän jälkeen Isoveljet/Isosisarukset ja Pikkuveljet/Pikkusisarukset yhdistetään heidän kertomiensa mielenkiinnon kohteiden ja heidän temperamenttinsa perusteella. Tarkoituksena on saattaa yhteen mahdollisimman hyvin toisilleen sopivat Sisarukset. Sisarukset tapaavat 1 – 4 kertaa kuukaudessa sopien keskenään tapaamisistaan. Sisarukset voivat esim. käydä ulkoilemassa, pelailla, leipoa, tehdä käsitöitä, katsoa leffoja, urheilla, käydä uimassa tai mitä tahansa muuta toimintaa, mikä on juuri heille mieluista ja sopivaa.

Lue lisää

 

Viisi henkilöä keskustelee keskenään. Vasemmalla oleva on lyhyin, vaaleat lyhyet hiukset ja sinertävät vaatteet. Hänen vieressä on pisin, hänellä on farkut, harmaa paita ja kaulahuivi sekä ruskeat lyhyet hiukset. Keskellä on rennosti pukeutunut henkilö Niken paidassa ja ruskeat hiukset ponihännällä. Hänen vieressä on henkilö vaalealla polkkatukalla, hänellä on silmälasit ja hän nojaa lipastoon. Hänen vieressä oleva henkilö istuu tuolilla, hänellä on vaaleat ruskeat pitkät hiukset ja harmahtavat vaatteet.