Isosisaruskurssi

Isosisaruskurssi on 8 tuntia kestävä vapaaehtoistoiminnan koulutus, jossa vapaaehtoiset saavat kaikki tarvittavat tiedot ja taidot vapaaehtoisena toimimiseen. Mitään tiettyä erityisosaamista ei vaadita, vaan jokainen voi toimia vapaaehtoisena juuri sellaisena kuin on. Riittää, että sinulla on motivaatiota ja hyvät mahdollisuudet toimia ilona ja tukena lapsen tai nuoren arjessa.

Kurssin käyminen on edellytyksenä Isosiskona, Isoveljenä tai Isosisaruksena toimimiselle, mutta ei velvoita siihen. Isosisaruskurssin aikana voit vielä miettiä haluatko itsellesi oman Pikkusisaruksen. Isosisaruksena toimimiseen tulee sitoutua vähintään vuodeksi. Isosisaruskurssin käytyäsi on mahdollista toimia myös avoimen toiminnan vapaaehtoisena Tyttöjen Tuvalla tai Poikien Tuvalla.

Isosisaruskurssin sisältö

  • Isosisarustoiminta, Tyttöjen Tupa ja Poikien Tupa
  • Setlementti ja Ahjolan Setlementti
  • Vapaaehtoistyö
  • Sukupuolisensitiivinen tyttö- ja poikatyö ja sensitiivinen kohtaaminen
  • Isosisaruksen polku

Isosisaruskurssin kouluttajat ovat Tyttöjen Tuvan, Poikien Tuvan ja Isosisarustoiminnan työntekijöitä. Pääset kurssilla myös tutustumaan muihin kurssilaisiin.

Isosisaruskurssilla kaikki vapaaehtoiset haastatellaan. Haastattelun yhteydessä vapaaehtoinen kertoo omasta itsestään ja toiveistaan tulevalle Pikkusisarelle.

Lisäksi jokainen vapaaehtoinen täyttää suostumuksen lasten ja nuorten kanssa tehtävää vapaaehtoistoimintaa varten tilattavaa rikosrekisteriotetta varten. Isosisarustoiminta tilaa ja maksaa rikosrekisteriotteen ja se toimitetaan vapaaehtoiselle tarkistamisen jälkeen. Voit myös esittää jo olemassa olevan harjoittelua/työtä varten tilaamasi rikosrekisteriotteen.

Kurssista sanottua

”Sain paljon hyvää uutta tietoa. Mahtava ilmapiiri koko kurssin ajan!”

”Mielenkiintoinen koulutus ja hyvät aiheet!”

”Huippu ilmapiiri, selkeästi järjestetty opetus.”

”Koulutus oli hyvin organisoitu, osallistujille hyvä tiedotus sähköpostilla.”

”Tosi ihanat kurssin vetäjät ja kurssilaiset! Avoin ilmapiiri sekä selkeät ja kattavat materiaalit. Paljon syötävää ei tullut nälkä.”

”Paljon keskustelua, monipuolisia aiheita. Ruoka oli hyvää! :)”

”Hyvä, chilli ja lämmin meininki.”

”<3 ihanii tyyppei kaikki <3”

 

Seuraava Isosisaruskurssi järjestetään maaliskuussa 2023

to 23.3. klo 17-19.30

la 25.3. klo 10-16

Ilmoittaudu maaliskuun Isosisaruskurssille

Missä?

Kurssi toteutuu Isosisarustoiminnan toimitiloissa. Isosisarustoiminnan toimitilat sijaitsevat osoitteessa Pispalan valtatie 45, 33250 Tampere.

Valitettavasti toimitilamme eivät ole fyysisesti esteettömät. Olethan siis yhteydessä ohjaajaan, mikäli käytät apuvälinettä liikkumisesi tukena. Teemme aktiivisesti töitä toiminnan saavutettavuuden parantamiseksi.

Ilmoittaudu sähköpostilistalle, jos haluat saada tiedon seuraavasta kurssista.

 

 

Lue lisää

 

Tutustu myös

Isosisaruskurssi – vapaaehtoisen opas