Tietoa Tuvan vapaaehtoisille

Vapaaehtoisena aukioloissa

Tyttöjen Tuvan aukioloissa ja tapahtumissa voi toimia vapaaehtoisena käytyään Tyttöjen Tuvan vapaaehtoisten ja ryhmänohjaajien koulutuksen. Voit vapaasti päättää, mitä haluat toiminnassa tehdä ja kuinka usein tulla mukaan.

Tyttöjen Tuvalla on viikottain tiistaisin ja torstaisin aukiolo klo 15-19.00. Aukioloon voi tulla silloin kun parhaiten pääsee ja ehtii, koko aikaa ei tarvitse olla paikalla. Aukioloissa voi viettää aikaa 6 – 16 (- 20) -vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa, jutella, pelailla, askarrella tai tehdä kädentaitojuttuja. Heidän kanssaan voi vain viettää aikaa ja keskustella heidän elämästään, toimia kuuntelevana korvana ja luotettavana aikuisena.

Vapaaehtoisena voi itse valita mitä haluat Tuvalla tehdä. Tärkeintä on kuitenkin, että olet läsnä lapsille ja nuorille heitä kuunnellen ja toiminnassa tukien. Usein keskustelut lähtevät parhaiten käyntiin yhteisen toiminnan ohessa. Voit esimerkiksi keksiä itsellesi jonkin tekemisen aukioloon ja huomaatkin jo löytäneesi seuraa,  juttukavereita ja ohjattavia. Tuvalla on kattavasti tarvikkeita pelaamiseen (lauta- ja konsolipelit, pöytäjääkiekko), leikkimiseen (Barbiet, nuket, rakennussarjat, legot, junaradat), askarteluun ja kädentaitoihin, kuvataiteeseen, leivontaan ja ruoanlaittoon, kasvien hoitoon yms. Voit myös tuoda mukanasi esim. oman soittimen tai muun aktiviteetin (Tuvalla on sähköpiano). Tuvalla on myös teatteri ja maskeeraushuone, joissa voi pukeutua, tehdä näytelmiä lasten kanssa, mikä nyt kulloinkin parhaalta ja mukavimmalta tuntuu. Tämän lisäksi Tuvalla voi järjestellä tai siivoilla. Ja aina voi keksiä ja toivoa uusia toimintatapoja ja -muotoja.

Jos tekemisen keksiminen ja joukkoon liittyminen aukiolossa tuntuu hankalalta ja kaipaisit mieluummin sovittua tekemistä tai vastuutehtävää, juttele asiasta ohjaajien kanssa.

Vapaaehtoisena muissa tapahtumissa

Tyttöjen Tuvan vapaaehtoiset voivat osallistua aukiolojen lisäksi tapahtumiin, retkille ja leireille. Saat itse päättää millaisessa roolissa haluat tapahtumassa olla: apuna käytännön järjestelyissä vai esim. ohjelman ja sisältöjen ohjaana.

Koulutus ja ohjaus

Tyttöjen Tuvan  vapaaehtoiset pääsevät mukaan toimintaan käytyään Isosisaruskurssin. Kurssille osallistuminen on edellytyksenä Tuvan vapaaehtoiseksi ryhtymiselle. Aloitettuaan toiminnassa jokainen Tuvan vapaaehtoinen voi saada ohjausta Tuvan työntekijöiltä vapaaehtoisena toimiessaan.  Tuvan vapaaehtoiset voivat osallistua purkuun aukiolon jälkeen klo 19.00-19.30 välillä.

Jatkokoulutus ja virkistys

Järjestämme myös jatkokoulutusiltoja sekä virkistystoimintaa yhteensä neljästi vuodessa. Ajankohdat löytyvät verkkosivun ilmoitustaululta.

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset

Essi p. 044 553 84 35, essi.rasanen(at)ahjola.fi

Fiia p. 044 553 84 36, fiia.vauhkonen(at)ahjola.fi