Isosisarustoiminta – Isosiskotoiminta

ISOSISKOTOIMINNASTA ISOSISARUSTOIMINNAKSI

Isosiskotoiminta laajeni Isosisarustoiminnaksi vuonna 2018, kun alettiin kouluttaa myös Isoveljiä aikuiskavereiksi Pikkuveljille. Marraskuussa 2019 Isosisarustoiminta täytti 20 vuotta ja sitä juhlittiin mm. Arjesta Juhlaa! seminaarin, iltajuhlan ja kirjan merkeissä!

ISOSISARUSTOIMINTA

Isosisarustoiminnan tavoitteena on löytää toimintaan mukaan ilmoittautuneille tamperelaisille peruskouluikäisille (6 – 16 -vuotiaille) lapsille ja nuorille vastuullinen aikuinen, ystäväksi ja tueksi arkeen ja kasvuun. Isosisaruksena voi toimia täysi-ikäinen aikuinen Isosisko tai Isoveli, jolla on halu toimia myönteisenä mallina lapselle ja nuorelle; tytölle, pojalle ja sukupuoleltaan moninaiselle Pikkusiskolle tai Pikkuveljelle.

Isosisaruksena toimiminen on vapaaehtoistyötä. Se on palkitsevaa ja antoisaa, sillä sekä Isosisarus että Pikkusisarus ovat mukana omasta halustaan. Toiminnan avulla voi saada pienen ystävän, jonka kautta Isosisarus pääsee seuraamaan Pikkusisaruksensa kasvun vaiheita. Isosisaruksena toimimisen edellytyksenä on Isosisaruskoulutukseen osallistuminen. Isosisaruksille järjestetään virkistystoimintaa, jatkokoulutusta ja tukea Isosisaruksena toimiseen. Jokaisen Isosisaruksen rikosrekisteritausta selvitetään ennen oman Pikkusisaruksen saamista. Isosisarukseksi tulee voida sitoutua vuodeksi. Mikäli et jostain syystä voi sitoutua vuodeksi, voit toimia Tyttöjen Tuvalla vapaaehtoisena Tupaisosiskona tai Poikatyössä vapaa-ajantoiminnan vapaaehtoisena.

Pikkusisarus on:

  • kuka tahansa peruskouluikäinen (6 – 16 -v.) tamperelainen tai Tampereella koulussa käyvä tyttö, poika tai sukupuoleltaan moninainen lapsi/ nuori.
  • Pikkusisko (tyttö), Pikkuveli (poika) tai Pikkusisarus (sukupuolensa moninaisesti kokevat)

Isosisarus on:

  • vähintään 18-vuotias Isosisko (nainen), Isoveli (mies) tai Isosisarus (sukupuoleltaan moninainen aikuinen).
  • käynyt Isosisaruskurssin.
  • vapaaehtoinen.
  • positiivinen malli Pikkusisarukselle.

Isosisarus ja Pikkusisarus eli Isosisko ja Pikkusisko tapaavat toisiaan noin 1 – 4 kertaa kuukaudessa, yhteisen sopimuksen mukaan.

Yhteisen toiminnan sisällön suunnittelevat Isosisarus, Pikkusisarus ja hänen vanhempansa. Isosisaruksille ja Pikkusisaruksille järjestetään yhteistä toimintaa ympäri vuoden, esimerkiksi yhteisiä Sisaruspäiviä, tapahtumia, retkiä ja teemapäiviä.