Avoimen toiminnan vapaaehtoinen

Vaihtoehtona Isosisaruksena toimimiselle on Tyttöjen Tuvan tai Poikatyön avoimen toiminnan vapaaehtoisena toimiminen. Tällöin voi toimia aukioloissa, tapahtumissa, retkillä, leireillä kaikkien lasten ja nuorten yhteisenä Tupakummina tai Tupamummona omien aikataulujensa mukaan, satunnaisesti tai vakinaisesti. Tämä on joillekin parempi tapa toimia vapaaehtoisena, jos ei halua tai pysty sillä hetkellä ottamaan omaa Pikkusisarusta itselleen, mutta haluaa kuitenkin toimia lasten ja nuorten ilona ja tukena. Avoimen toiminnan vapaaehtoinen voi myös toimia ryhmänohjaajana Tyttöjen Tuvan viikottaisissa ryhmissä tai eri puolille kaupunkia jalkautuvissa ryhmissä.

Avoimen toiminnan vapaaehtoisena voi aloittaa käytyään avoimen toiminnan vapaaehtoisille ja ryhmänohjaajille suunnatun koulutuksen tai Isosisaruskurssin. Ryhmänohjaajana voi aloittaa sovittuaan asiasta tyttö- ja poikatyön ohjaajien kanssa ja osallistuttuaan ryhmänohjaajien koulutukseen.

Avoimen toiminnan vapaaehtoisten avulla toimintaan saadaan eri-ikäisiä naisia, miehiä ja sukupuoleltaan moninaisia aikuisia. He tarjoavat erilaisia aikuisen malleja sukupuoli-identiteetin rakentamiseen ja toimivat turvallisina, kuuntelevina aikuisina lasten ja nuorten arjessa ja haasteissa.

KEVÄÄN 2019 KURSSIT AVOIMEN TOIMINNAN VAPAAEHTOISILLE

Keväällä 2019 järjestetään uutuutena Ryhmänohjaajien ja avoimen toiminnan vapaaehtoisten koulutus (4 h) ke 13.3. klo 17 – 19 ja ti 19.3. klo 17-19. Kurssilla saa valmiudet joko ryhmän ohjaamiseen tai avoimen toiminnan vapaaehtoisena toimimiseen. Koulutus perehdyttää Tyttöjen Tuvan ryhmänohjaajat, Tupakummit ja Tupamummot ja Ahjolan Poikatyön ryhmänohjaajat ja vapaaehtoiset. Kurssilla voi esittää toiveita siitä millaisissa tehtävissä haluaa toimia. Ilmoittautuminen koulutukseen niklas.soderstrom@ahjola.fi

Isosisaruskurssi (14 h) on keväällä 2019 suunnattu myös avoimen toiminnan vapaaehtoisille. Jos et ehtinyt helmikuun kurssille, voit osallistua tälle kurssille. Isosisaruskurssin lauantain osuudessa käydään läpi eriytetysti Isosisaruksen polku sekä avoimen toiminnan vapaaehtoisten tehtävät. Voit siis osallistua kurssille, vaikket halua omaa Pikkusisarusta. Et kuitenkaan voi aloittaa ryhmänohjaajana ilman ryhmänohjaajakoulutusta, joka järjestetään lukukauden alussa.

Keväällä 2019 järjestetään vain yksi Isosisaruskurssi: ke 13.3. klo 17-19, pe 15.3. klo 17-19 ja la 16.3. klo 10-17. Ilmoittautuminen kurssille tästä tai toiminnan työntekijöille.

Olet tervetullut mukaan toimintaan!

Lisätietoa

Piia p. 044 553 84 36 (myös WhatsApp) piia.seppala @ ahjola.fi
Sanna p. 044 553 84 35 (myös WhatsApp) sanna.natunen @ ahjola.fi
Niklas p. 044 553 84 32 (myös WhatsApp) niklas.soderstrom @ ahjola.fi