Poikatyö ja Isovelitoiminta

Ahjolan Poikatyö on osa Ahjolan Setlementin nuorisotyötä yhdessä Isosisarus- ja Tyttöjen Tupa -toiminnan kanssa ja sen toiminta on tarkoitettu tamperelaisille 6–16-vuotiaille pojille ja moninaisesti sukupuolensa kokeville lapsille ja nuorille. Ahjolan Poikatyö järjestää sukupuolisensitiivisellä otteella monipuolista aktiviteettia tamperelaisille lapsille ja nuorille. Isosisarustoiminnasta voi saada itselleen Isoveljen vuodeksi ja Isoveljet puolestaan voivat ryhtyä aikuiskaveriksi lapselle tai nuorelle. Eri puolille kaupunkia jalkautuvissa ryhmissä opitaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Lisätiedot osoitteesta www.poikatyo.fi

POIKATYÖN AVOIN TOIMINTA

Poikatyön avoin toiminta laajenee keväällä 2019, sillä tammikuussa alkavat Poikien Tuvan aukiolot. Aukiolot ovat kevään 2019 ajan maanantaisin klo 15.00–19.30 Tyttöjen Tuvan tiloissa (Pispalan valtatie 45). Keväällä poikatyössä järjestetään tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan erilaisia harraste- ja kasvuryhmiä. Syksyllä järjestetettiin peli-, liikunta- ja taideryhmät. Iltapäivisin, iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina järjestetään erilaisia tapahtumia, retkiä ja leirejä. Suunnitteilla on mm. peli-, liikunta- ja taideryhmiä sekä ART-ryhmä. Lisätietoa Ahjolan Poikatyön avoimesta toiminnasta täältä.

POIKIEN TUVAN AVAJAISET MA 28.1.2019 KLO 15.00–19.30! 

Avajaisiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet 6–16-vuotiaat tamperelaiset pojat ja sukupuoleltaan moninaiset lapset ja nuoret sekä heidän vanhempansa ja muut läheiset. Tule tutustumaan ja kuulemaan alkavasta toiminnasta lisää. Tarjolla myös kahvia, teetä, mehua ja pientä naposteltavaa.

Poikien Tupa
Aukiolo maanantaisin klo 15.00–19.30
Pispalan valtatie 45, 33250 Tampere
Kevätkauden aukiolo 28.1.–20.5.2019
(Huom! Tupa kiinni talvilomalla 25.2. ja 2. pääsiäispäivänä 22.4.)

6–16-vuotiaat pojat ja sukupuolensa moninaisesti kokevat! Ilmoittautuminen Pikkusisarukseksi eli mukaan Isosisarustoimintaan, Poikatyöhön tai Tyttöjen Tuvalle tästä.

ISOSISARUSTOIMINTA

Isovelitoiminta on osa Isosisarus-aikuiskaveritoimintaa. Isovelitoiminnan avulla 6–16-vuotias poika tai moninaisesti sukupuolensa kokeva lapsi tai nuori voi saada itselleen Isoveljen vuodeksi. Isoveljet ovat vähintään 18-vuotiaita vapaaehtoisia, jotka käyvät Isosisaruskurssin yhdessä Isosiskojen kanssa. Isosisaruskursseja järjestetään 2–4 kertaa vuodessa. Koulutuksen käytyään vapaaehtoinen Isoveli haastatellaan. Tämän jälkeen Isoveljet ja Pikkuveljet yhdistetään heidän kertomiensa mielenkiinnon kohteiden ja heidän temperamenttinsa perusteella. Tarkoituksena on saattaa yhteen mahdollisimman hyvin toisilleen sopivat Sisarukset. Sisarukset tapaavat 1 – 4 kertaa kuukaudessa sopien keskenään tapaamisistaan. Sisarukset voivat esim. käydä ulkoilemassa, pelailla, leipoa, tehdä käsitöitä, katsoa leffoja, urheilla, käydä uimassa tai mitä tahansa muuta toimintaa, mikä on juuri heille mieluista ja sopivaa.

Kevään 2019 Isosisaruskurssi: Ke 13.3. klo 17–19, Pe 15.3. klo 17–19 ja La 16.3. klo 10–17
Vapaaehtoiset Isoveliehdokkaat! Ilmoittautuminen aikuiskaveritoimintaan eli Isosisaruskurssille tästä.

JALKAUTUVAT RYHMÄT

Poikatyön toimenkuvaan kuuluvat tarpeiden mukaan räätälöidyt tunne- ja vuorovaikutustaitoryhmät tamperelaisille ala- ja yläkouluikäisille pojille. Ryhmät järjestetään koulupäivien yhteydessä yhteistyössä oppilashuollon ja opettajien kanssa. Ryhmissä on tarkoitus kehittää poikien tunneilmaisua ja sosiaalisia taitoja ja vahvistaa heidän itsetuntoaan ja empatiakykyään.

Vuoden 2018 alusta Isosisko- ja Tyttöjen Tupa -toiminta sai STEA:lta edellisvuotta suuremman kohdennetun toiminta-avustuksen, jonka avulla on käynnistetty myös pojille suunnattu Isovelitoiminta osana Isosisarustoimintaa. Keväällä 2018 järjestettiin poikaryhmiä Tampereen kouluissa ja kesällä Poikatyössä käynnistyvät leirit ja kesätoiminta. Syksyllä 2018 alkoi lisäksi avoin harrastetoiminta iltaisin ja viikonloppuisin. Ensimmäiset Isosisaruskurssit (Isosiskoille ja Isoveljille) järjestettiin syksyllä 2018 Tyttöjen Tuvalla ja Ahjolassa. Poikien Tuvan aukiolot alkoivat Tyttöjen Tuvan tiloissa keväällä 2019.

Poikatyön tekee aktiivista yhteistyötä muiden poika- ja miestyötä tekevien tahojen sekä sosiaali- ja koulutoimen kanssa.

Niklas Söderström
Poikatyön ohjaaja
p. 044 553 8432
niklas.soderstrom (at) ahjola.fi

 

Poikaryhmä