Poikatyö ja Isovelitoiminta

Ahjolan Poikatyö on osa Ahjolan Setlementin nuorisotyötä yhdessä Isosisarus- ja Tyttöjen Tupa -toiminnan kanssa ja sen toiminta on tarkoitettu tamperelaisille 6–16-vuotiaille pojille ja moninaisesti sukupuolensa kokeville lapsille ja nuorille. Ahjolan Poikatyö järjestää sukupuolisensitiivisellä otteella monipuolista aktiviteettia tamperelaisille lapsille ja nuorille. Isosisarustoiminnasta voi saada itselleen Isoveljen vuodeksi ja Isoveljet puolestaan voivat ryhtyä aikuiskaveriksi lapselle tai nuorelle. Ryhmissä opitaan mm. tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Lisätiedot osoitteesta www.poikatyo.fi

POIKATYÖN AVOIN TOIMINTA

Poikatyön avoin toiminta laajeni keväällä 2019, kun tammikuussa alkoivat Poikien Tuvan aukiolot. Aukiolot ovat myös syksyllä 2019 maanantaisin klo 15.00–19.30 Poikien Tuvan tiloissa (eli samoissa tiloissa kuin Tyttöjen Tupa) (Pispalan valtatie 45). Syksyllä 2019 poikatyössä järjestetään erilaisia harraste- ja kasvuryhmiä (peliryhmä, liikuntaryhmä, VIP-ryhmä). Iltapäivisin, iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina järjestetään erilaisia tapahtumia, retkiä ja leirejä. Kerran kuussa lauantaisin pidetään Poikien Lauantai. Lisätietoa Ahjolan Poikatyön avoimesta toiminnasta täältä.

Poikien Tupa
Aukiolo maanantaisin klo 15.00–19.30
Pispalan valtatie 45, 33250 Tampere
Syyskauden aukiolo 12.8.–9.12.2019
(Huom! Tupa kiinni syyslomalla)

6–16-vuotiaat pojat ja sukupuolensa moninaisesti kokevat! Ilmoittautuminen Pikkusisarukseksi eli mukaan Isosisarustoimintaan, Poikatyöhön tai Tyttöjen Tuvalle tästä.

ISOSISARUSTOIMINTA

Isovelitoiminta on osa Isosisarus-aikuiskaveritoimintaa. Isovelitoiminnan avulla 6–16-vuotias poika tai moninaisesti sukupuolensa kokeva lapsi tai nuori voi saada itselleen Isoveljen vuodeksi. Isoveljet ovat vähintään 18-vuotiaita vapaaehtoisia, jotka käyvät Isosisaruskurssin yhdessä Isosiskojen kanssa. Isosisaruskursseja järjestetään 2–4 kertaa vuodessa. Koulutuksen käytyään vapaaehtoinen Isoveli haastatellaan. Tämän jälkeen Isoveljet ja Pikkuveljet yhdistetään heidän kertomiensa mielenkiinnon kohteiden ja heidän temperamenttinsa perusteella. Tarkoituksena on saattaa yhteen mahdollisimman hyvin toisilleen sopivat Sisarukset. Sisarukset tapaavat 1 – 4 kertaa kuukaudessa sopien keskenään tapaamisistaan. Sisarukset voivat esim. käydä ulkoilemassa, pelailla, leipoa, tehdä käsitöitä, katsoa leffoja, urheilla, käydä uimassa tai mitä tahansa muuta toimintaa, mikä on juuri heille mieluista ja sopivaa.

Syksyn 2019 1. Isosisaruskurssi: Syyskuu ke 11.9. klo 17–19, Pe 13.9. klo 17–19 ja La 14.9. klo 10–17

Syksyn 2019 2. Isosisaruskurssi: Marraskuu ke 13.11. klo 17–19, Pe 15.11. klo 17–19 ja La 16.11. klo 10–17

Vapaaehtoiset Isoveliehdokkaat! Ilmoittautuminen aikuiskaveritoimintaan eli syyskuun Isosisaruskurssille tästä. Marraskuun Isosisaruskurssille voit ilmoittautua tästä.

Vuoden 2018 alusta Isosisko- ja Tyttöjen Tupa -toiminta sai STEA:lta edellisvuotta suuremman kohdennetun toiminta-avustuksen, jonka avulla on käynnistetty myös pojille suunnattu Isovelitoiminta osana Isosisarustoimintaa. Keväällä 2018 järjestettiin joitain poikaryhmiä Tampereen kouluissa ja kesällä Poikatyössä käynnistyvät leirit ja kesätoiminta. Syksyllä 2018 alkoi lisäksi avoin harrastetoiminta iltaisin ja viikonloppuisin. Ensimmäiset Isosisaruskurssit (Isosiskoille ja Isoveljille) järjestettiin syksyllä 2018 Tyttöjen Tuvalla ja Ahjolassa. Poikien Tuvan aukiolot alkoivat Tyttöjen Tuvan tiloissa keväällä 2019.

Poikatyön tekee aktiivista yhteistyötä muiden poika- ja miestyötä tekevien tahojen sekä sosiaali- ja koulutoimen kanssa.

Niklas Söderström
Poikatyön ohjaaja
p. 044 553 8432
niklas.soderstrom (at) ahjola.fi

 

Poikaryhmä