Kesätoiminta 2020

 

Koronakevät on koetellut meitä kaikkia ja olemme joutuneet joustamaan totutuista tavoista ja eristäytymään toisistamme. Kesäkuussa rajoitukset hieman helpottavat ja päätimme toteuttaa monipuolista ohjelmaa. Tiedotamme syksyn toiminnasta elokuun alussa.

Kasvokkain tapahtuvaa toimintaa ovat ulkopeliryhmä, luontoretki, pyöräretki ja piknik & uimaretki. Etänä tapahtuvaa toimintaa ovat hyvän mielen taideryhmä ja kokkailu ja tanssi YouTube livet. Lukujärjestyksessä on merkattu sydämellä ne toiminnat, joihin tulee ilmoittautua. Kaikki kesätoiminta on maksutonta. Kasvokkain tapahtuvassa toiminnassa tarjoamme retkieväät. Tämän lisäksi haluamme tarjota mahdollisuuden askarrella ja pelailla kotona läheisten kesken, jonka vuoksi lanseerasimme puuhakassit ja lainaamon.

PUUHAKASSI sisältää erilaisia askartelutarvikkeita ja pelejä. Puuhakassi on maksuton ja jokainen voi noutaa sellaisen itselleen lainaamon aukioloaikoina 8.6. alkaen. Varaa oma kassisi etukäteen, kasseja rajoitettu määrä. Puuhakassin sisältö tarkentuu kesäkuussa ja informoimme siitä nettisivuilla ja somessa.

LAINAAMO on Tyttöjen ja Poikien Tuvan ulkopelien ja -välineiden, lautapelien jne lainauspalvelu. Voit tulla lainaamaan Tuvalta välineitä viikon ajaksi. Mikäli haluat jatkaa laina-aikaa, voit kysyä laina-ajan jatkoa Piialta. Lainatessasi tavaraa Tuvalta allekirjoitat Pidän tästä hyvää huolta lomakkeen, jossa sitoudut pitämään lainaamastasi tavarasta huolta ja palauttamaan sen sovittuna aikana. Lainaamo ma 1.6., 8.6., 15.6., 22.6. ja 29.6. palautus klo 9-12 ja lainaus klo 9-14. Lainaamon ulkopelit, ulkoiluvälineet ja lautapelit löydät TÄSTÄ.

ULKOPELIRYHMÄssä pelaillaan lähipuistossa eri ulkopelejä ja -leikkejä. Lähtö tapahtuu aina Tuvan edestä. Ulkopeliryhmän maksimiosallistujamäärä on 5 henkilöä. Mikäli sataa kaatamalla, voimme mennä Ahjolan saliin.

KOKKAILU LIVE JA TANSSI LIVE ovat YouTube livejä, joissa kokkaillaan erilaisia helppoja ruokia ja tanssitaan helppoja tansseja. Voit seurata ja kommentoida YouTube liveä tai katsoa videon jälkikäteen Tyttöjen ja Poikien Tupa YouTube kanavalta.

HYVÄN MIELEN TAIDERYHMÄssä tehdään taidetta etäyhteyksien päässä ja samalla jutellaan kuulumisia ja siitä miten voi ylläpitää positiivista mieltä. Voit noutaa taidetarvikkeita Lainaamon aukioloaikoina Tuvalta.

LUONTORETKI, PYÖRÄILYRETKI JA PIKNIK & UIMARETKIen kokoontuminen tapahtuu aina Tuvan edestä. Ota mukaan sään mukaiset vaatteet, aurinkorasvaa, aurinkolasit ja vesipullo. Pyöräretkelle oma pyörä ja kypärä. Voit ottaa omia eväitä ja herkkuja mukaan halutessasi. Retkien maksimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli sataa kaatamalla, retki peruuntuu.

Kasvokkain tapahtuvassa toiminnassa noudatamme turvavälejä ja huolehdimme hygieniasta. Ethän osallistu, mikäli olet sairas!!! Mukaan kasvokkaiseen toimintaan mahtuu 5 lasta&nuorta/ohjaaja. Ohjaajilla on mukana desinfiointiainetta ja kertakäyttökäsineitä, joita voi käyttää eväshetkellä. Ohjaajat tekevät eväät valmiiksi ja jokainen voi syödä myös omia eväitä. Jokaisella tulee olla mukanaan oma vesipullo ja sään mukainen vaatetus. Ilmoitathan meille erityisruokavaliot ja muut tärkeät tiedot (uimataidon ym.) mitä muuta meidän on hyvä tietää.

ISOSISARUSTOIMINTA

Toukokuussa Isosisarustoiminnan osalta virallinen ohjeistus on se, ettei kasvokkaisia tapaamisia järjestetä Pikkusisarusten kanssa poikkeustilanteen vuoksi. Mikäli Sisarukset kuitenkin haluavat tavata toisiaan esim. ulkoilun merkeissä, siitä on sovittava vanhemman kanssa ja vastuu on näin ollen Isosisarella, että perheellä. Sen sijaan hyvin suositeltavaa olisi jatkaa etätapaamisia, jos se itselle ja Pikkusisarelle tuntuu luontevalta. Jokainen Sisaruspari voi itse päättää tapaako Pikkusisaren kanssa nyt poikkeustilanteessa vai ei. Emme velvoita ketään etätapaamisiin. Mikäli päätätte, että ette tapaa, niin sovittehan siitä yhdessä niin, että kaikki osapuolet (Isosisarus, Pikkusisarus ja vanhempi) ovat tästä tietoisia. Vaikka Sisarukset päättäisivät, että eivät tapaa toisiaan etänä, voivat Sisarukset kysellä toistensa kuulumisia silloin tällöin. Sisarusten etätapaamisia varten vinkkejä on ideoitu Isosisarusten vertaistapaamisissa huhtikuussa ja ne on koottu www.tyttojentupa.fi ja www.poikatyo.fi Vinkkipankissa ja Mitä kaikkea voi tehdä poikkeustilanteen aikana?

Kesäkuun alusta Sisaruspareilla on taas mahdollista tavata ottaen huomioon turvavälit ja hygienian. Tapaamisten säännöistä ja tekemisestä kannattaa sopia vanhempien kanssa. Isosisarustoiminnan virallinen kanta on kesäkuun alusta alkaen se, että jokainen Sisaruspari voi itse päättää millä tavalla kesällä tapaavat. Sisarusparit voivat tavata myös etänä, jos kokevat sen sopivan paremmin. Emme kuitenkaan velvoita kasvokkaisiin tapaamisiin kesällä, mutta kannustamme Sisaruspareja olemaan yhteydessä keskenään. Tärkeintä on se, että jokainen Sisaruspari ja vanhempi on tietoisia siitä, miten tapaamisia tai yhteydenpitoa kesällä jatketaan.

Isosisarustoiminta järjestää kaksi Sisaruspäivää ja Isosisarusten vertaistapaamisen kesäkuussa. Sisaruspäivät vain Isosisarus-Pikkusisarus pareille.

Sisaruspäivä: Piknik ja ulkopelejä ke 3.6. klo 16.30-18.30 Tahmelan rannassa
Voit tulla suoraan Tahmelan uimarannalle klo 16.30. Mikäli tarvitset opastusta, olethan yhteydessä ohjaajiin. Ohjaaja tuo mukana piknik viltit, eväät ja pelejä. Mukaan voi ottaa myös oman viltin, eväitä ja pelejä, jos haluaa. Ennakkoilmoittautuminen. Ilmoitathan erityisruokavaliosi. Jos sataa kaatamalla, retki perutaan.

Isosisarusten vertaistapaaminen Teamsin kautta ke 10.6. 16.30-18.30
Jaetaan Sisarusten kuulumisia ja jutellaan kesäsuunnitelmista. Linkin saat ohjaajilta. Ei ennakko-ilmoittautumista.

Sisaruspäivä: Luontoretki ke 17.6. klo 16.30-18.30
Lähtö Tuvan edestä. Lähdetään yhdessä kävellen luontoon. Tarjoamme retkieväät, mutta voit ottaa myös omia eväitä, jos haluat. Oma juomapullo mukaan. Ennakkoilmoittautuminen. Ilmoitathan erityisruokavaliosi. Jos sataa kaatamalla, retki perutaan.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Piia Seppälä

Piia Lyimo
Vastaava ohjaaja (avoin toiminta, Isosisarustoiminta, ryhmät)
Auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS)
044 553 8436
piia.lyimo (at) ahjola.fi
FB: Piia Tampereen Tyttöjen Tupa
IG: tyttojen_tupa_piia
YouTube: Tyttöjen ja Poikien Tupa

 

Essi Räsänen
Tyttötyön ohjaaja (avoin toiminta, Isosisarustoiminta, ryhmät)
044 553 8435
essi.rasanen (at) ahjola.fi
FB: Essi Tampereen Tyttöjen Tupa
IG: tyttojen_tupa_essi
YouTube: Tyttöjen ja Poikien Tupa