Tyttöjen Tuvan ryhmät

Kevään 2020 ryhmät

Ryhmät pidetään Tyttöjen Tuvalla, ellei alla ole toisin mainittu.

MAANANTAISIN

MONINAISUUS MEISSÄ -RYHMÄ

Moninaisuus Meissä ryhmä alle 16-vuotiaille maanantaisin klo 16.30-18.30 (20.1.-11.5.) parillisilla viikoilla Tyttöjen ja Poikien Tuvan Yksiössä (sisäänkäynti alaoven kautta). Ryhmä on vertaisryhmä pääsääntöisesti alle 16-vuotiaille (ikärajan suhteen olemme joustavia) sukupuoltaan, seksuaalista suuntautumistaan tai identiteettiään pohtiville lapsille ja nuorille. Ryhmässä joka kerralla eri sisältöjä. Ryhmäläiset ideoivat ryhmäkertojen sisällöt ensimmäisellä ryhmäkerralla. Ryhmäkertojen sisällöt ilmoitetaan Instagramissa ja Facebookissa. Voit tulla ensimmäisellä kerralla mukaan myös oman tukihenkilön/vanhemman/ystävän kanssa. Ryhmässä jokainen saa kertoa niin paljon tai vähän itsestään kuin haluaa ja jokainen voi ilmaista itseään ryhmässä haluamallaan tavalla. Ryhmää ohjaavat vertaisohjaajat ja paikalla myös aina Piia Lyimo (seksuaalineuvoja). Ei ennakkoilmoittautumista. Mikäli haluat ottaa Piiaan yhteyttä etukäteen se on mahdollista puhelimitse, sähköpostilla ja somen kautta. Katso Piian yhteystiedot täältä. Mikäli olet yli 16-vuotias suosittelemme Setan nuorten ryhmää, joka kokoontuu Setan tiloissa parittomien viikkojen keskiviikkona. Jos olet juuri 16 -vuotias, voit valita kummassako ryhmässä haluat käydä, tai voit käydä vaikka molemmissa ryhmissä!

 

TIISTAISIN

VIP-RYHMÄ

VIP-ryhmä tiistaisin klo 15–16.30 10-16-vuotiaille Voima-tila (Pispalan valtatie 45, Tampere, Tyttöjen ja Poikien Tuvan viereinen ovi) (21.1.-17.3.2020, ei 25.2.)

Ahjolan Poikatyön ja Tyttöjen Tuvan yhteisesti järjestämässä VIP-ryhmässä pääsee pohtimaan ja harjoittelemaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Käsittelemme mm. itsetuntoa, tunteiden tunnistamista ja hallintaa, empatiaa, kaveritaitoja sekä ryhmässä olemista. Ryhmään otetaan max. 6 osallistujaa ja se on tarkoitettu 10–16-vuotiaille. Ryhmäkertoja on yhteensä 8. Tarjoamme ryhmässä myös pientä evästä sekä mahdollisuuden viettää rentoa aikaa Voima-tilassa ryhmän jälkeen klo 16.30 asti. Ilmoittautumiset poikatyön ohjaaja Niklakselle.

TAIDERYHMÄ

Taideryhmä 13-16-vuotiaille tiistaisin klo 17.30-19.00 Tyttöjen Tuvan yksiössä (3.3.-31.3.) Ryhmässä pääsee tekemään taidetta eri tekniikoilla. Ryhmä kokoontuu tiistaisin maaliskuun ajan ja mikäli ryhmäläiset haluavat ryhmä voi jatkua myös tämän jälkeen. Ryhmää ohjaa Saara Sillanpää (Pispalan kirjasto ja Rakennuskulttuurikeskus Piiru)

 

KESKIVIIKKOISIN

HYVÄ MINÄ -RYHMÄ

Hyvä minä -ryhmä 7-12 -vuotiaille keskiviikkoisin klo 15-17 (12.2.-8.4., ei 26.2.)

Hyvä minä -ryhmä on suunnattu 7-12 -vuotiaille tytöille ja moninaisesti sukupuolensa kokeville. Ryhmän tarkoituksena on vahvistaa ja kehittää osallistujien itsetuntoa erilaisten luovien ja toiminnallisten menetelmien avulla. Ryhmässä tehtävät harjoitukset ovat mukavia ja helppoja. Jokainen halukas pääsee myös jakamaan omia ajatuksiaan käsiteltävistä aihepiireistä, joita ovat esimerkiksi omat vahvuudet, haaveet, arvot ja mielipiteet.

Hyvällä itsetunnolla tarkoitetaan kykyä havainnoida omia vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan sekä taitoa hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on.

Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa keskiviikkoisin 12.2.-8.4. kello 15.00-17.00 (ei talvilomaviikolla) Tyttöjen Tuvalla. Ryhmää ohjaavat sosionomiopiskelija Niina Touhonen ja tyttötyön ohjaaja Essi Räsänen.

Ilmoittautuminen Tuvan ryhmiin:

Piialle p. 044 553 84 36 (myös WhatsApp) piia.lyimo @ ahjola.fi
Essille p. 044 553 84 35 (myös WhatsApp) essi.rasanen @ ahjola.fi
VIP-ryhmän ilmoittautumiset Niklakselle p. 044 553 84 32 (myös WhatsApp) niklas.soderstrom @ ahjola.fi