Harraste- ja kasvuryhmät

Tyttöjen Tuvan harraste- ja kasvuryhmät

Kevään 2019 ryhmät (syksyn 2019 ryhmät julkaistaan elokuussa)

Ryhmät pidetään Tyttöjen Tuvalla, ellei alla ole toisin mainittu.

MAANANTAI
 • Moninaisuus meissä – avoin ryhmä maanantaisin klo 16.00–18.00 (28.1., 11.2., 4.3., 25.3., 8.4., 6.5. ja 20.5.). Kokoontumiset 11.2. lähtien Tyttöjen ja Poikien Tuvan yksiössä (käynti ulkokautta, sillä yläkerrassa on käynnissä Poikien Tupa).

 • Moninaisuus meissä – avoin ryhmä on suunnattu ala- ja yläkouluikäisille (ikäraja on joustava) lapsille ja nuorille, jotka ilmentävät tai kokevat sukupuolensa moninaisesti ja/tai pohtivat omaa seksuaalista suuntautumistaan eli sitä, kehen ihastua/ rakastua. Meillä seksuaalinen suuntautuminen voi tarkoittaa myös sitä, ettei tunne kiinnostusta muita kohtaan. Saat ilmentää itseäsi juuri niin tyttömäisesti, poikamaisesti, sukupuolettomasti tai omanlaisesti kuin sinusta itsestäsi tuntuu hyvältä. Ryhmä on turvallinen ja luottamuksellinen tila kuulostella itseään ja olla oma itsensä. Laita meille viestiä, jos haluat, että tulemme sinua vastaan tai jos sinulla on kysyttävää. Voit tulla yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Ryhmää ohjaavat vertaisohjaajat ja Piia Seppälä. Tervetuloa mukaan!
 • Kysy lisätietoja: Piia Seppälä, Tyttöjen Tupa piia.seppala(at)ahjola.fi / 044 553 8436 (myös WhatsApp)
TIISTAI
 • Wauhti-Wilmat -liikuntaryhmä tiistaisin klo 15.30–16.30 (29.1.–14.5., ei 26.5.) Ahjolan liikuntasalissa (Ahjolankatu 3).
 • Wauhti-Wilmat on rento, hauska ja energinen matalan kynnyksen liikuntaryhmä, johon jokainen liikunnasta tykkäävä tai tykkäämätön voi tulla! Wauhti-Wilmojen ensimmäisellä kertaa suunnitellaan eri kertojen sisältöjä, kaikki siis paikalle kertomaan omia mielipiteitä. Wauhti-Wilmat voivat liikkua joko Ahjolan liikuntasalissa, ulkona tai missä hyvänsä keksittekin. Ideana on tehdä yhdessä liikkumisesta hauskaa! Ei ennakkoilmoittautumista, voit vain tulla mukaan. Ilmoittaudu silti Tyttöjen Tuvan kävijäksi, niin sinulla on ryhmävakuutus voimassa. Ohjaajana toimii Henriikka.
 • Taideryhmä tiistaisin klo 16.00–17.00 (29.1.–26.3., ei 26.2.)
 • Taideryhmässä jokainen saa toteuttaa itseään ja tehdä kuvataidetta eri tekniikoilla. Ryhmässä vieraillaan lisäksi museoissa, kulttuurikohteissa ja tutustutaan ryhmäläisiä kiinnostaviin aiheisiin. Ryhmäläiset voivat vaikuttaa ryhmän sisältöihin. Ryhmää ohjaa Paula Ervamaa. Ennakkoilmoittautuminen.
KESKIVIIKKO
 • Toimitusryhmä keskiviikkoisin klo 16.00–18.00. 
 • Tule mukaan tekemään Isosisarustoiminnan ja Tyttöjen Tuvan 20-vuotisjuhlakirjaa. Ryhmässä suunnitellaan kirjan sisältöjä ja tehdään haastatteluita, kuvituksia ja muuta hauskaa sisältöä, jonka ryhmä itse ideoi. Ryhmässä pääset harjoittelemaan toimittajan erilaisia töitä. Tehdään yhdessä juhlakirjasta meidän kaikkien näköinen! Kirja julkaistaan marraskuussa 20-vuotisjuhlien yhteydessä. Ryhmää ohjaa Roosa. Ennakkoilmoittautuminen.
TORSTAI
 • Sanoituspaja kahtena torstaina klo 16.00–18.00 (7.2. ja 21.2.)
 • Tule kokeilemaan millaista on keksiä ja kirjoittaa laulun sanoja. Ryhmässä pääset harjoittelemaan sanoittamista nousevan artistin Mirvan kanssa! Pajoissa voi hioa omia tekstejä tai kirjoittaa esimerkiksi juhlalaulua Isosisarustoiminnan 20-vuotisjuhlien kunniaksi. Mirvan sinkkujulkaisun voi kuunnella täältä.
  Ennakkoilmoittautuminen.
 • Luontoryhmä torstaisin klo 16.00–18.00 (21.2., 28.3., 25.4. ja 9.5.)
 • Luontoryhmässä tutustutaan luontoon ja nautitaan siitä! Ensimmäisellä kerralla 21.2. tehdään jalkakylpyjä ja pirtelöitä. Tervetuloa mukaan ideoimaan tulevien ryhmäkertojen sisältöjä. Ryhmän ohjaajat tulevat Luonto-Liitosta. Ennakkoilmoittautuminen.

 

ILMOITTAUTUMINEN RYHMIIN:
Piialle p. 044 553 84 36 (myös WhatsApp) piia.seppala @ ahjola.fi
Sannalle p. 044 553 84 35 (myös WhatsApp) sanna.natunen @ ahjola.fi